بازالت در نما

بازالت در نما

بازالت در نما

در مبحث ساخت و ساز ساختمان یکی از قسمت‌های بسیار مهم در طراحی و ساخت، نمای ساختمان می‌باشد. از آنجا که نمای ساختمان وجهی از ساختمان است که در دید مخاطبان و افراد قرار دارد به همین خاطر این روزها در طراحی و ساخت نمای ساختمان، تلاش می‌شود اصول زیباسازی در طراحی آن به نحو احسن رعایت شود. آیا سنگ نما بازالت گزینه مناسبی است؟ در کنار اصول زیباسازی عامل دیگری که باید در طراحی نمای ساختمان مورد توجه قرار بگیرد استفاده از مصالح مرغوب و بادوام می‌باشد زیرا نمای ساختمان بسیار بیشتر از سایر قسمت‌های یک ساختمان در معرض تغییرات و شرایط محیطی مختلف قرار دارد و در صورتی که از کیفیت و دوام مناسبی برخوردار نباشد به نمای ساختمان آسیب وارد خواهد شد. به همین دلیل در طراحی نما از مصالح مرغوب و با کیفیت مانند سنگ بازالت نما استفاده می‌شود. اهمیت نمای ساختمان را نمی‌توان دست کم گرفت زیرا بسیار در رای و نظر مردم تاثیر گذار است.

سنگ بازالت نمره شده توسط ایران بازالت

یکی از مصالح ساختمانی که در طراحی و ساخت نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد سنگ‌های ساختمانی هستند. سنگ‌هایی که برای ساخت نما در ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند بسیار متراکم و سنگین هستند که شامل سنگ‌های آذرین، دگرگونی و رسوبی می‌باشند که در طرح‌ها و مدل‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. سنگ‌های مورد استفاده در نمای ساختمان از ماندگاری بالایی برخوردار هستند و در عین حال قیمت مقرون به صرفه دارند. این نوع از سنگ‌ها به دلیل اینکه از نوع سنگ‌های معدنی می‌باشند این قابلیت را دارند که در ابعاد مختلف برش داده شوند و یا در صورت نیاز بر روی آن‌ها حکاکی صورت بگیرد و برای استفاده در نمای ساختمان آماده شوند تا زیبایی و جلای بسیار خوبی به نمای خارجی ساختمان بیافزاید.

سنگ بازالت نما یکی از انواع سنگ‌های مورد استفاده در نمای ساختمان‌ها می‌باشد که از کیفیت و دوام بسیار خوبی برخوردار است. سنگ نمای گرانیت نیز یکی دیگر از سنگ‌های پرکاربرد در طراحی نمای ساختمان می‌باشد که بسیار محکم بوده و با توجه به حجم و تراکم بالا در ساختار خود آب کمتری را به خود جذب می‌کند به همین خاطر برای استفاده در نمای ساختمان بسیار مناسب هستند. نوع دیگر از سنگ‌های مورد استفاده در نمای ساختمان سنگ‌های مرمریت هستند که از زیبایی و جلای بسیار خوبی برخوردارند و با توجه به تنوع رنگی که دارند در طراحی نمای اکثر ساختمان‌های مسکونی و اداری گرفته تا مکان‌های عمومی مانند مساجد و حرم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ویژگی‌های سنگ نمای ساختمان

سنگ نما در ساختمان چه از نوع سنگ بازالت نما باشد چه از نوع سایر سنگ‌های ساختمانی باید از یک سری از ویژگی‌ها و خصوصیات برخوردار باشد تا در صورت استفاده در نمای ساختمان از دوام، کیفیت و زیبایی کافی برخوردار باشد. جدا از جنس سنگ بکاربرده شده در نمای ساختمان یک سری از ویژگی‌ها به طور مشترک باید در این سنگ‌ها وجود داشته باشد تا آن‌ها را به گزینه مناسب برای استفاده در طراحی نمای ساختمان تبدیل کند:

  1. اولین و مهم‌ترین ویژگی سنگ نمای ساختمان مقاومت مناسب در برابر شرایط جوی مختلف مانند سرما، گرما، اشعه ماوراء بنفش خورشید و … می‌باشد. به همین خاطر با توجه به شرایط محیطی منطقه‌ای ساختمان در آن بنا شده است باید سنگ مناسب برای نمای ساختمان را انتخاب کرد.
  2. دومین ویژگی مهم سنگ‌های نما این است که با توجه به اینکه نمای ساختمان در معرض بارندگی برف یا باران قرار دارد به همین خاطر سنگ نما باید جذب آب کمی داشته باشد. این ویژگی به خصوص در شهرهایی مانند تهران که میزان آلودگی هوا و ذرات معلق از مقادیر بالایی برخوردار است، ترکیب باران با این ذرات معلق باعث به وجود آمدن باران‌های اسیدی خواهد شد که در صورتی که سنگ بازالت نما یا هر نوع سنگ دیگری جذب آب بالایی داشته باشند باران‌های اسیدی بر روی مقاومت و دوام آن‌ها تأثیر خواهد گذاشت.
  3. یکی دیگر از ویژگی‌های سنگ نمای ساختمان برخورداری از مقاومت سایشی بالا می‌باشد که در برابر عوامل سایشی مانند باد و باران از مقاومت بالایی برخوردار باشد و عمر و ماندگاری بالایی برای آن به ارمغان آورد.
  4. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سنگ نما قابلیت چسبندگی بالای آن با ملات مورد استفاده می‌باشد تا به مرور زمان و قرار گرفتن در برابر شرایط محیطی محتلف، سنگ از نمای ساختمان جدا نشود.
  5. سنگ نمای ساختمان باید فاقد هرگونه شکستگی و ترک خوردگی باشد و از مواد رنگی در فرآیند برش و تولید آن استفاده نشده باشد.

بهترین سنگ‌های مورد استفاده در نمای ساختمان

پس از بررسی ویژگی‌های سنگ‌های نما در ساختمان، تعدادی از سنگ‌های ساختمانی وجود دارند که با توجه به خصوصیات و ویژگی‌های ذکر شده از استانداردهای لازم برای استفاده در نمای ساختمان برخوردار بوده و به سازندگان این اطمینان خاطر را می‌دهند که در صورت استفاده از هرکدام از این سنگ‌ها در طراحی نمای ساختمان خود، دوام و عمر طولانی را مشاهده خواهند کرد. به همین منظور در ادامه به معرفی سنگ‌های مناسب برای نمای ساختمان خواهیم پرداخت.

سنگ بازالت نما

یکی از بهترین سنگ‌های مناسب برای استفاده در نمای ساختمان، سنگ بازالت نما می‎باشد. سنگ بازالت یک سنگ آذرین بیرونی است به این معنی که این سنگ در اثر فرآیند سرد شدن ماگما یا گدازه‌های خارج شده از دهانه‌های آتش‌فشان در سطح زمین به وجود می‌آید. به همین خاطر سنگ بازالت یکی از فراوان‌ترین سنگ‌های موجود بر روی کره زمین است که در ایران نیز به وفور یافت می‌شود و یکی از بهترین و با کیفیت‌ترین این نوع سنگ در ایران بازالت ماکو می‌باشد. سنگ بازالت یک سنگ تیره، سخت و دانه‌ریز آتشفشانی است که کمتر از 52 درصد (45 تا 52 درصد) آن از سیلیس و مابقی از آهن و منیزیم تشکیل شده است. برای مطلع شدن از معایب سنگ بازالت پیشنهاد می‌شود مقاله زیر را نیز بخوانید.

مقاله پیشنهادی: معایب سنگ بازالت

سنگ بازالت نما با توجه به کانی‌های تشکیل دهنده آن یک سنگ متراکم و سخت است که از دوام، ماندگاری و استحکام بالایی برخوردار است. این سنگ معمولا به صورت تمام بلورین، نیمه بلورین و شیشه‌ای یافت می‌شود که دارای چگالی 2.9 گرم در سانتیمتر مکعب می‌باشد که از چگالی گرانیت که در حدود 2.7 گرم در سانتیمتر مکعب می‌باشد، بیشتر است. یکی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین ویژگی‌های بازالت ماکو این است که این سنگ بسیار سازگار با محیط زیست است و هیچگونه اثر سمی و سوء بر محیط زیست نخواهد داشت. در عکس زیر می‌توانید نماي ساختمان سنگ بازالت نما را مشاهده کنید.

سنگ بازالت در محوطه حیاط

یکی از خصوصیات مهم سنگ بازالت نما این است که این نوع سنگ در برابر حرارت و تغییرات دمایی مقاومت بسیار خوبی دارند و همین امر آن‌ها را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده در نمای ساختمان تبدیل کرده است. یکی دیگر از ویژگی‌های سنگ‌های بازالتی مقاومت کششی و مقاومت خمشی بسیار خوب آن است که برای استفاده در نمای ساختمان و قرار گرفتن در معرض تغییرات و شرایط محیطی مختلف بسیار مناسب است.

سنگ بازالت ماکو شیار خورده یکی از بهترین سنگ‎های معدنی بازالت در ایران است که از مقاومت بالایی در برابر سرما و یخبندان و به طور کلی تغییرات آب و هوایی برخوردار است که برای استفاده در کلیه مناطق کشور با شرایط محیطی و آب و هوایی متفاوت بسیار مناسب خواهد بود. یکی دیگر از ویژگی‌های سنگ بازالت ماکو این است که این سنگ همواره بدون تغییر رنگ باقی مانده و به این علت که از رنگ طوسی برخوردار است به اولین گزینه طراحان نما و ساختمان برای طراحی یک نمای مدرن و زیبا تبدیل شده است. همچنین قیمت مقرون به صرفه سنگ بازالت نما باعث شده است که گزینه اصلی بسیاری از طراحان برای نمای ساختمان باشد.

سایر سنگ‌های نمای ساختمان

سنگ گرانیت: سنگ گرانیت چیست؟ این نوع سنگ نیز یکی دیگر از فراوان‌ترین سنگ‌های موجود در کره زمین می‌باشد که از نوع آذرین بوده و از بافت درشتی برخوردار است. این نوع سنگ آلودگی را به خود جذب نکرده و از سختی بالایی برخوردار است. به دلیل بالا بودن درصد سیلیس این سنگ از سختی و دوام بالایی برخوردار بوده و با توجه به چگالی بالا در برابر نفوذ آب، ضربه و سایش بسیار مقاوم می‌باشد. یکی از معایب این سنگ این است که استخراج و برش و صیقل آن هزینه بالایی دارد.

سنگ تراورتن: این نوع سنگ از سنگ‌های رسوبی است که بافت لایه لایه دارد و از چسبندگی بالایی برخوردار است. تراورتن نسبت به سایر سنگ‌های ساختمانی از قیمت پایین‌تری برخوردار بوده و مقاومت مطلوب و قابل قبولی دارد.

سنگ مرمر: یکی از زیباترین سنگ‌ها برای نمای ساختمان می‌باشد که از قیمت بالایی برخوردار است به همین خاطر در نمای ساختمان کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع سنگ نسبت به سایر سنگ‌های مورد استفاده در نما از بالاترین مقاومت در برابر ضربه، سایش و شرایط آب و هوایی مختلف برخوردار است.

سنگ یکی از مصالح ساختمانی است که از گذشته تا به امروز در طراحی نمای ساختمان‌ها مرود استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که نمای بیرونی ساختمان از مهم‌ترین قسمت‌های یک بنا است که در معرض عوامل مختلف محیطی قرار می‌گیرد، در استفاده از سنگ در نمای ساختمان همواره دوام و استحکام این مصالح مطرح بوده است. مقاومت در برابر تغییرات دمایی، مقاومت در برابر نفوذ آب و مقاومت در برابر ضربه و سایش از جمله ویژگی‌های مهمی است که سنگ استفاده شده در نمای ساختمان باید از آن برخوردار باشد. یکی از بهترین و مناسب‌ترین سنگ‌ها برای نمای ساختمان سنگ بازالت نما می‌باشد که ضمن استحکام و دوام بالا از قیمت مقرون به صرفه برخوردار است و این روزها به گزینه اصلی طراحان برای استفاده در نمای ساختمان تبدیل شده است.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!